Asociații membre

   Societatea Pentru Psihologie este o organizație nonguvernamentală, fără caracter politic, nonprofit, cultural-ştiinţifică înființată în aprile 2004 de un grup de studenți ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

   ASPP este din 2006 membru Cognosis, iar din 2013 membru ANOSR. Dintre proiecte amintim “Zilele Psihobobocului”, “Seara filmului psihologic”, “Balul Bobocilor”, “Recrutarea ASPP”, “Teambuildingul ASPP”, “Strângerea de fonduri”, “Seara de colinde”, “ASPP îți recomandă”, “Braining Days”, “Psihologia sub lupă”, “InfoMaster”, “Licența bate la ușă”, “Afterschool”.

   Activitățile ASPP au în vedere facilitarea comunicării între studenți și specialiștii în domeniu, schimbul de experienţă şi de cultură între studenții din cele cinci centre universitare membre Cognosis, dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, încurajarea implicării sociale în comunitatea ieșeană şi reprezentarea studenţilor Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei prin intermediul evenimentelor organizate împreună cu ANOSR.

Puteți să aflați mai multe informații despre ASPP accesând linkul acesta!


Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Sociologie din Timişoara îşi propune să dezvolte studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universităţii de Vest Timișoara și să promoveze științele socio-umane în societatea românească și europeană.

În cadrul asociației nu există indivizi, există oameni, oameni care cresc împreună, care îi ajută pe cei mici să facă primii pași pe tărâmul domeniului ales, oameni care știu că ființa umană poate să greșească și are nevoie de asta pentru a învăța. Asociația e un loc în care oamenii se pregătesc pentru ziua de mâine, e un loc unde oamenii cresc mari.

În altă ordine de idei, experiența  de asociație este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla ca și student; printr-o asociație oamenii se grupează formând un front comun pentru un scop supraordonat, oamenii sunt împreună la bine și la rău, oamenii își câștigă o altă familie, familia studenției și prietenii buni de după această perioadă.

ASPST nu este orice asociație, ASPST este locul unde noi, studenţii de la Socio&Psiho, luptăm pentru o societate mai bună, unde ne trăim studenția la maxim și unde devenim încrezători unii în alții. ASPST e o poveste, fii și tu o parte din ea!

Viziune

ASPST dorește ca societatea contemporană să beneficieze de specialiștii necesari formați în științele socio-umane astfel încât să cunoască o evoluţie în derularea ariilor sale de activitate.

Misiune

Misiunea ASPST este să investească în dezvoltarea personală și profesională a studenților de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și să promoveze științele socio-umane în societatea românească și europeană.

Valori

Toată activitatea noastră are la bază 3 valori: Prietenie, Profesionalism și Responsabilitate. Prietenie pentru că ne place să lucrăm împreună și suntem alături unii de ”tine”. Profesionalism pentru că suntem o asociație studențească și nu o asociație de studenți și ne dorim să îmbunătățim proiectele noastre cu fiecare ediție. Responsabilitate pentru că suntem responsabili de dezvoltarea noastră și pentru că nu ne e frică să ne asumăm responsabilitatea.

Proiecte profesionale

PsyForensic- Este unul dintre cele mai „proaspete” proiecte ale A.S.P.S.T. şi vine în întâmpinarea studenţilor care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul Psihologiei Judiciare sau doresc pur şi simplu să afle mai multe informaţii despre această ramură a Psihologiei.

PsyPractică –Misiunea proiectului este de a facilita accesul la stagii de practică pentru studenții la Psihologie, contribuind astfel la dezvoltarea profesională a acestora.

Proiectul PsySchool are ca scop promovarea științelor socio-umane și își propune să ajute elevii în diverse situații precum: diferențierea psihologului de psihiatru, consilierea în carieră, importanța găsirii vocației, motivație pentru urmarea visurilor legate de educație și așa mai departe.

PsyVest- Este unul dintre cele mai ample proiecte ale asociaţiei, se desfăşoară timp de o săptămână şi are ca scop promovarea psihologiei în cadrul Universităţii de Vest. Proiectul are scopul de a răspândi cunoştinţele din domeniul psihologiei şi a deschide oportunităţi de valorificare şi aplicare a acestora atât în rândul celor din domeniu, cât şi al pasionaţilor şi curioşilor, psihologia fiind până la urmă o parte din fiecare.

Revista ASPST –este proiectul care valorifică latura creatoare a studenților, în numeroasele sale forme (proză, poezie, desen..), dar aduce și un plus de cunoștințe,  prelucrate în așa fel încât să fie pe înțelesul și în folosul studenților.

Proiecte sociale

Prin aceste proiecte încercăm să ne apropiem de studenți și să facem cunoscută asociația în rândul acestora, și nu numai.

PsyCult –Este unul dintre cele mai vechi proiecte A.S.P.S.T., fiind deja o tradiţie a asociaţiei, şi are scopul de a promova filmele culte şi de a facilita socializarea dintre studenţii la Psihologie şi precum și între studenţii  la Psihologie şi cei de la alte specializări. De asemenea, proiectul îndeplineşte atmosfera de cinema, astfel încât studenţii vor putea viziona filme şi în afara camerelor de cămin, cu alţi tineri preocupaţi de aceleaşi frământări.

PsychoParty –Este modalitatea asociaţiei de a le da studenţilor şansa să se cunoască şi să socializeze şi în afara mediului universitar, prin organizarea de petreceri tematice. Proiectul are la bază ideea că putem îmbina utilul cu plăcutul şi că oamenii care lucrează sau învaţă împreună şi au aceleaşi domenii de interese se pot şi distra împreună.

PsyTalk –Este un proiect materializat sub forma unui grup de discuţii deschise, centrat pe încurajarea interacţiunii dintre studenţii Facultăţii de Psihologie din toţi anii de studiu în speranţa dezvoltării academice şi personale.

Evenimente

Balul Bobocilor este, pentru fiecare generaţie în parte, un eveniment unic în viaţă. Acest proiect oferă şansa celor curajoși şi talentaţi de a se afirma şi de „a ieşi în faţă” cu ceva nou. Scopul final este obținerea titlului de Miss & Mister Boboc. Pentru obținerea acestor două titluri participanții sunt nevoiți sã treacã prin mai multe probe. 

Gala ASPST – Este evenimentul în cadrul căruia care cei mai activi membri, coordonatorii, persoanele care şi-au adus contribuţia la creşterea asociaţiei de-a lungul anului, sunt premiaţi şi le este recunoscută şi răsplătită activitatea şi implicarea într-un cadru formal. Profesorii noştri şi alumnii sunt şi ei invitaţi pentru a cunoaște activitatea asociaţiei şi a membrilor acesteia din ultimul an. În cadrul acestui proiect are loc, de asemenea, şi alumnizarea membrilor, fie din dorința acestora, fie datorită schimbării statusului lor academic (studenți-absolvenți).

Campanii

ASPST are grijă de tine – Program din cadrul Departamentului de Resurse Umane (HR) ce are ca scop oferirea unui “bun venit” călduros studenţilor din primul an ai Facultăţii de Sociologie şi Psihologie, dar şi promovarea asociaţiei în rândul lor, totodată.

ASPST e mândru de tine – Program al Departamentului de Resurse Umane (HR) care are ca scop aprecierea, felicitarea şi sărbătorirea studenţilor absolvenţi ai Facultăţii de Sociologie şi Psihologie (licenţă şi master) care fac parte din ASPST.


   Înființată în anul 1992, ASPR are ca scop reprezentarea intereselor studenților de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, iar ca obiectiv principal promovarea și susținerea intereselor profesionale, sociale și culturale ale acestora. ASPR întrunește peste 65 de voluntari activi care contribuie la realizarea proiectelor anuale.

    Misiunea ASPR este de a reprezenta interesele studenților de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, iar viziunea noastră este de a deveni prima opțiune a tuturor studenților noștri în ceea ce privește facilitarea satisfacerii nevoilor lor sociale, culturale și profesionale.


ASPS – Asociația Studenților la Psihologie din Sibiu – facilitează dezvoltarea personală şi profesională a membrilor săi, aceștia reușind să își îmbunătățească anumite calități sau chiar să își dezvolte noi aptitudini prin organizarea și participarea la conferințe și congrese locale, naționale și internaționale, workshop-uri și alte activități cu caracter profesional. Dezvoltarea personală presupune organizarea și participarea la training-uri și teambuilding-uri. ASPS încurajează și susține, de asemenea, colaborarea studențească la nivel național și internațional.

Printre proiectele de tradiție a ASPS-ului se numără: Treasure Hunt, Botezul Bobocilor, Workshops, Hai la Psiholog!, Psihobalul, Revista Profil, Seara de film, Campania umanitară, și SCC – Săptămâna Competitivă-Creativă.

Workshop-uri – pentru a facilita integrarea și adaptarea la mediul academic, ASPS susține o serie de workshop-uri, prezentări, seminarii cu teme ce vor fi în folosul studenților aflați la început de drum (acestea includ teme precum: Comunicarea în public, Psihologie pozitivă, Moralitatea etc.)

Hai la psiholog! – fosta „Miercurea Psihologului” este un proiect cu tradiție ce pune la dispoziția studenților specialiști din diversele ramuri ale domeniului, pentru a fi „disecați” de povești biografice, carieră, specializare, etc.

Revista Profil – revistă anuală, redactată de către membrii ASPS, care susține și încurajează studenții să își publice diversele creații (științifice, artistice). Totodată revista dezvăluie printr-o serie de interviuri și articole experiența specialiștilor, cum și-au dezvoltat aceștia cariera și îndrumările pe care le-ar oferi studenților.

Campanie umanitară – proiect prin care membrii ASPS își propun să ajute familii nevoiașe sau case de copii, cu resurse materiale sau financiare provenite din donații – în acest an o familie nevoiașă a fost ajutată în pragul sărbătorilor de Crăciun.


Asociaţia Studenţilor la Psihologie si Ştiinţele Educaţiei (ASPSE) este asociaţia reprezentativă la nivelul studenţilor din Facultatea de Psihologie si Ştiinţele Educaţiei din Bucureşti. ASPSE a luat fiinţă în 1999, iar noua formulă datează din 18 noiembrie 2002.

Scopul ASPSE este acela de a promova și susţine iniţiative de tip profesional, social și de reprezentare ale studenţilor la Psihologie si Ştiinţele Educaţiei, având drept slogan: ASPSE – Investim in TINEri; şi ca valori profesionalismul, prietenia şi pasiunea! Misiunea acestui grup serios de tineri este implementarea unui sistem de educație nonformală și gestionarea procesului de educație formală.

Activităţile se axează pe proiecte de tip profesional, social și de reprezentare. Proiectele ASPSE au scopul de a ajuta cât mai mult studenții pentru a se dezvolta, a-și aprofunda cunoștințele despre anumite domenii, a se informa și a beneficia de metode ale educației atât formale, cât și informale.

Astfel, susțin studenții în dezvoltarea lor personală și profesională prin proiecte ce le oferă cadrul de desfășurare și informare în vederea alegerii unor direcții în carieră.

De asemenea, printre proiectele ASPSE se regăsesc și evenimente și petreceri menite să mențină buna dispoziție printre studenți, dar să și ofere ajutor celor ce au nevoie de el.

Cultura este compusă din multe elemente care face ca valoarea prieteniei să se resimtă. Printre ele, se numără activităţile fiecărui departament cu ocazia Crăciunului, secret friend de Crăciun cu schimb de cadouri, dansul mushi-mushi.

Puteți vizita site-ul Asociației ASPSE pentru mai multe detalii: http://www.aspse.ro/


 

 

 

Misiunea A.S.P.O. este aceea de a reprezenta şi susţine studenții la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, precum şi toți studenţii dornici de schimbare și realizare profesională, prin organizarea de traininguri şi workshopuri pentru orientare şi dezvoltare în carieră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s