Mobilități

Mobilitati

Unii studenți sunt mai liniștiți. Alții nu stau niciodată locului. Mereu caută se învețe mai mult, să descopere noi informații și să le pună în practică, experimentând. Și de unde pot învăța mai bine decât de la colegii lor de la zece ore de tren distanță? În plus, acești studenți știu ce bine este să ai prieteni prin toate colțurile țării.

Pentru acești studenți, care nu stau locului nicio clipă, există Mobilități. Unul din obiectivele cele mai importante pe care le avem aici, în Cognosis, este să participăm la dezvoltarea profesiei de psiholog. Mobilități este unul din proiectele prin care facem acest lucru, oferind studenților din cinci mari centre universitare (București, Cluj, Timișoara, Iași, Sibiu și Oradea) oportunitatea unui schimb de experiență pe durata unei întregi săpătămâni.

În această săptămână, studenții pot să își facă prieteni printre viitorii colegi de profesie din întreaga țară, pot lua legătura cu profesori renumiți și să participe la cursurile lor și pot afla „cum se fac lucrurile” în restul țării. Astfel, ei își deschid orizontule și acumulează cunoștințe și opinii noi, urmând să devină psihologi mai buni.

Mobilități este un proiect care se adresează exclusiv studenţilor din cadrul facultăților de psihologie (inclusiv științe ale educației, psihopedagogie specială etc.) indiferent de anul de studiu, înscrişi în ciclul de licenţă la una din universităţile ale căror asociaţii membre fac parte din Cognosis, adică:

Facultatea de Psihologie, Babes Bolyai (ASPR),

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” din IAŞI (ASPP)

Universitatea de Vest din Timişoara(ASPST)

Universitatea din Bucureşti Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (ASPSE)

ULBS “Facultatea de Stiinte Socio-Umane”(ASPS)

Facultatea de Stiinte Socio-Umane/Psihologie (ASPO).


      Scopul acestui proiect este acela de a oferi studenţilor oportunitatea de a vedea cum este viaţa de student din alte centre universitare şi de a experimenta calitatea de student într-un alt centru.

       De asemenea, cu prilejul acestui proiect, studenţii la psihologie îşi pot dezvolta anumite aptitudini, cum ar fi: capacitatea de a se adapta la un mediu universitar nou, nivelul de socializare, nivelul de empatizare. Tot prin acest proiect stundenţii la psihologie au oportunitatea de a cunoaşte oameni noi şi de a îşi face prieteni la nivel naţional. Cu ocazia studierii într-un alt centru universitar, studenţii au contact direct cu noi moduri de predare, precum şi cu noi cursuri, care nu se fac în centrul lor de provenienţă sau pe care nu se pune atât de mult accent.

Obiective

  1. Participarea tuturor centrelor membre Cognosis la programul de Mobilități (minim 15 participanți din fiecare centru).

  2. Implicarea studenților din program la cel puțin o activitate din afara mediului universitar (conferință workshop, training).

  3. Studenții vor participa zilnic la cel puțin 2 cursuri/seminarii.

  4. Interacțiunea dintre studenții din centrele universitare implicate în schimb va fi facilitată de activități informale cât mai diverse.